sunnuntai 7. maaliskuuta 2010

Kantit - osa 3

Tällä kertaa oli vuorossa kanttien liimaus. Ostin loctiten pikaliimaa kiinnitystä varten. Nykyään tuota loctiten pikaliimaa saa myös geelimuodossa, joten otin sitä kun se on hieman jämäkämpää. Siinä on näköjään mainoksen mukaan kumimateriaalia mukana joka tuo hieman venyvyyttä, jonka luulisin olevan myös hyvä homma.

Kaikissa ohjeissa on puhuttu että kantit pitäisi kiinnittää liimauksen yhteydessä kiinni puristimilla. Hetken ihmettelyn jälkeen päätettiin tehdä homma osissa että puristimilla saisi yhden kohdan aina jämäkästi kiinni ja voisi sitten jatkaa seuraavasta. Eräs pajan aktiivikäyttäjistä oli luvannut että voitaisiin käyttää hänen puristinarsenaalia tähän hommaan.
Aloitettiin homma nosesta.


Ensimmäisen kohdan puristamisen jälkeen huomattiin että loctite geelimuodossa kuivuu tosi nopeasti ja ei tahraa. Puristimet vaikuttivat suoraan sanottuna aivan turhilta ja vain mielestämme vaikeuttivat kiinnittämistä. Hommaa jatkettiin niin että käännettiin pohja niin että pohja oli ylöspäin (kanttihampaat alla pöytää vasten) ja laitettiin tippoja liimaa kantin hampaisiin ja painettiin pohjaa kiinni kanttiin käsin. Todella helppoa ja nopeaa.

Laitettiin liimaa n. joka kolmanteen hampaaseen, kärkiin useammin. Kärkiin olisi itseasiassa voinut laittaa tipan oikeastaan jokaiseen hampaaseen - näin jälkikäteen ajateltuna. Noh, saa nähdä kestääkö kiinnitys puristuksessa sitten. Yhdistekohta täytettiin vielä lopuksi loctitellä.


Tällä samalla kertaa muuten leikattiin palat kierretangosta puristinta varten. Kierretangon ja puupalikoiden avulla tullaan tekemään puristaminen. Leikattiin kuutta puristinta varten 12 kappaletta 45 cm pituista kierretankoa. Tangon paksuun on 10mm.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti