sunnuntai 14. maaliskuuta 2010

Puristimen testailua

Meillä on nyt kasassa suurin osa puristimen osista joten päätimme kokeilla minkänäköinen puristuspakka olisi kokonaisuudessaan ja ilmenisikö mitään ongelmia.

Tässä pakka jossa letku on aivan liikaa täytettynä (painoikin aivan jumalattomasti):


Tässä valmis pakka oikeanlaisilla kiinnityksillä:
(Noi kierretangot tuli kanssa ihan liian pitkiksi.)



Hauskaa säätämistä, letkua oli vaikea saada vedenpitäväksi kun lattarauta taipui päistä joten vesi pääsi valumaan keskeltä. Kokeiltiin erilaisia kiinnitystapoja:

Huonoin, kolmella lattaraudalla:

Vähän parempi kerran taitettuna itseensä (kahdella lattaraudalla):

Edellä oleva kiinnitys piti kun pidettiin pientä painetta:

Mutta se ei riittänyt joten otettiin kovempia keinoja (puristettiin käännetyllä ruuvipenkillä ja lattaraudoilla):

Ruuvipenkkien kanniskelu tuntui liian hapokkaalle, joten tehtiin monenkerran taitos rautojenväliin ja kiristettiin keskeltä vielä puristimilla. Tämä tuntui toimivan ok:

Näyttäisi että koko puristin toimii ok ja letkukin on sopivan levyistä ja sitä on juuri sopiva pituus. Se kannattaa tsekata että yläpuristimet ja se muotin yläkappale ovat oikeassa kohdassa että noseen ja tailiin saa hyvän puristuksen. Se myös huomattiin että suksien ytimen pitää olla pari milliä paksu koko nosen matkalta tai se tulee murtumaan taivutuksessa. Kokeiltiin karkeasti profiloidulla parketilla, se tuntui ainakin halkeavan kun käsin puristettiin. Pientä viilaamista on vielä jäljellä. Toi muotti täytyy vielä mahdollisesti päällystää jollain muovilla että puristuspinnasta tulee riittävän tasainen.

4 kommenttia:

  1. Letkun päissä kannattaisi varmaan olla kulmaraudan pätkät. Ne eivät varmaan taipuisi samalla lailla. Toki, jos nykyinen viritys toimii, eikä sitä tarvitse enää aukoa, menettelee tuokin.

    VastaaPoista
  2. On kyllä mielenkiintoista luettavaa. Pitää jossain vaiheessa ottaa työkalut käteen ja alkaa työstämään omia suksia. Onko muuten mitää hinta-arviota siitä, mitä on mennyt suksitarpeisiin ja työkaluihin?

    VastaaPoista
  3. Moi, Sampolle vastauksena että kulmarauta tosiaan voisi olla hyvä idea jos se kestää taipumatta tuon paineen. Yllättävän pienistä raoista se vesi kyllä pääsee. Mutta luultavasti me nyt kokeillaan tuolla nykyisellä virityksellä kun ei hirveästi viitsisi lisäahankintoja tehdä. Noi kiinnitykset kyllä siis laitetaan uudelleen per puristus. Eli ei pidetä tuota vettä kokoaikaa letkussa kun säilytystilat on niin rajalliset.

    VastaaPoista
  4. Ja Juusolle vastaus:
    Ajattelin että kyllä jossain vaiheessa listaisin miten paljon rahaa tässä on mennyt, mutta alustavasti voisi sanoa että suksimatskut oli n. 150e per pari ja kaikenlaista pientyökalua ja muottimateriaalia ja muuta nippeliä menee toiset 150e, joka sitten on suurilta osin kertamaksu / jaettavissa porukassa. Tietenkin riippuu paljon jos joutuu jotain laitteita ostamaan. Eli ei mielestäni liian kallista vaikka kävisikin niin että hommasta ei tulisikaan mitään. On sitä kalliimpia harrastuksiakin. Jättää vaikka muutamat baari-illat väliin niin siinähän se budjetti melkein on.

    VastaaPoista