tiistai 13. joulukuuta 2011

Vahaus ja kantit

Tunnelma tiivistyy...

Kävin tässä huoltamassa perjantain reissua varten sukset (k2:sen baker superlight) ja päädyin samalla kiukuttamaan DIY-suksien pohjat ja kantit valmiiksi. (En tosin ota näitä suksia nyt reissuun).

Nyt oli muuten samalla hyvä mahdollisuus vertailla pohjia tehdassukseen ja itsetehtyyn.

Kanttien teroitus meni mukiinmenevästi, kyllä ne ainakin suht teräville tuntuivat. "Apukantin" ja sivuvallien poistamista en tehnyt, joten ne saattoivat tosin rajoittaa tuota kantin kulman hiomista. Ainakin jonkin verran tuntui jäävään puuta viilaan kiinni.

Pohjien vahauksessa ero tehdassukseen joka on kivihiottu oli huomattava. Vaha ei levittynyt niin hirveän hyvin kun rauta ei lämmittänyt tasaisesti vahaa kun pohjassa oli aaltoja.

Vaikka ei siis siinä pohjassa ihan hirveitä aaltoja enää ole kun olen hionut niitä käsihiontalaitteella. Toka suksi oli hieman nihkeämpi tapaus kun sitä en ollut jaksanut pohjahioa niin tarkkaan kuin ensimmäistä. (Se on tosi hidasta hommaa toi käsinhiominen).

Myös vahan poisto oli haastavaa kun siklillä (se muovipala millä vedetään suksesta ylimääräist vahat pois) ei saanut otettua kuin korkeimmista kohdista. Päädyin sitten hinkkaamaan vahat pois nylonharjalla niistä kohdista.

Mutta, uskomatonta kyllä, suksin pohjista tuli vahattuina uskomattoman hyvännäköiset, näyttävät jopa ihan oikeilta suksilta. Hieno oliviinvihreä pohja. Tosin vaha varmaan lähtee korkeimmista kohdista nopeasti pois jolloin pohjan naarmut saattavat taas näkyä.

Vein sukset tänään pajalta kotiin että eivät kerää siellä puupölyä jatkuvasti, ja poistin nyt samalla suojamuovin suksien päältä. Sekin oli hieno hetki, sukset suorastaan kiiltelevät nyt, värit korostuvat ja ilmakuplia on huomattavasti vähemmän.

Enää olisi jäljellä siteiden kiinnitys.

Sori, taas ei ollut kuvia suksista, laitan sitten kun on siteet kiinni..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti