perjantai 29. heinäkuuta 2011

Suksi nro. 2

Huh,
tätä vauhtia kun jatketaan niin meillä on kaikki sukset kasassa palttiarallaa 2013 :).

Tänään nimittäin saatiin taas yksi suksi prässistä ulos. Saanko esitellä - suksi nro 2:


Kimmo ei halunnut mitään hienoa mallinimeä sukselle vaikka minulla oli kuinka monta hienoa ehdotusta. "white boy", "monkeez", "have you seen my banana?" tai ikiklassikko "my banana is bigger than yours".

Jokatapauksessa siis suksessa on erittäin hienosti onnistunut apinalogo kärjessä.
(Arvasin että tämä suksien designaus lähtee kilpavarusteluksi. Täytyy ehkä itekin tsempata joku logo tms.)


Tällä kertaa ei käytetty värjättyjä epokseja vaan sukseen on laminoitu valkoinen kangas (peruskangasta ostettu eurokankaasta) väliin, mutta se yllättäen oli sen verran ohut että puuydin näkyy lävitse. Eli kannattaa ottaa paksua kangasta jos haluaa että ydin ei näy!
Apinalogo laitettiin kankaan päälle. Logo oli tehty leikkaamalla palanen kankaassa olevasta kuviosta ääriviivoja myöten.

Oikeastaan lopputulos on kuitenkin todella hieno, maidonvalkoinen puuydin ja hieno logo.

Tässä pari muuta sekalaista kuvaa.

Kankaan leikkausta.

Lasikuitua.


Puristuksen jälkeen leikkaamaton suksi.


Muutama huomio verrattuna edelliseen sukseen:

- Taas nose ei puristunut kunnolla vaan se jäi "hymyilemään" hieman kärjestä. Tällä kertaa siis hieman enemmän kuin viime kerralla. Mietittiin että se varmaan johtuu osittain muotista (ei voida mitään) + tuosta letkun asemoinnista. Tällä kertaa nosen kohtaan jäi vain vähän letkua yli jolloin kovassa paineessa se nousee ns ilmaan jolloin ihan kärki ei saa riittävää puristusta. Jotenkin se letku pitää saada puristamaan sitä ihan kärkeä paremmin. Täytyy varmaan yrittää siirtää pohjaa puol senttiä alemmas tms.

- Muuten puristus onnistui huomattavasti paremmin. Uskoisin että tähän vaikutti aika monta asiaa. a) oli paljon lämpimämpää huoneessa. b) epoksia laitettiin paljon enemmän, melkein 500g! c) laitettiin hieman enemmän kuplanpoistajatippoja. d) välissä oli kangas-> lopputulos nätimpi?.

Erityisesti tuo b kohta on tärkeä, jossain ohjeissa lukee että noin 300-500, mutta tuo 300g (ekassa suksessa oli about 400) ei kyllä riitä mihinkään. Parempi liikaa, kuin liian vähän.

- Kanttien taivutuksesta. Kimmo halusi taivuttaa kantit niin että ne menisivät yli nosen keskikohdan, eli että yhdyskohta olisi noin "kello 2" kohdalla. Tämä oli aivan hemmetin vaikea tehdä kun järkevää kaarta ei meinannut millään saada. En suosittele tätä kenellekään kokeiltavaksi, vaikkakin onnistuessaan se ehkä vähentää vaaraa että kantit leviävät sivuille puristuksessa.

- Kokeiltiin muuten vielä toista laitetta kanttien taivutukseen. Eli yksinkertaisesti sahattiin metalliputkeen sahalla hahlo johon kantin kapea hammas mahtui ja taivutettiin sitä vasten. Tämä toimi, mutta ei erityisemmin paremmin. Nopeampi ehkä taivuttaa, mutta kantti helposti meni kieroksi, eikä siis pysynyt linjassa.

2 kommenttia:

  1. Onko teillä käytössä puristaessa ns cat track? Eli suksea vähän leveämpiä metalli- tai puupalikoita suksen matkalla tasaamassa painetta. Mun kokemusten mukaan sillä saa paineen kärkeen ja kantaan paljon tarkemmin ja irvistävät reunat ovat historiaa. Toki sama työkalu väärin asemoituna ja liian pitkänä tekee oikeasti pahempaa jälkeä kuin ilman. Ja jos cat trackkiä käyttää niin kannatta laittaa sen ja suksen väliin joko aika vahva muovi soiro tai hieman ohu,empi pelti, muuten palikoiden kuvat näkyy suksen pinnassa. :)

    VastaaPoista
  2. Meillä ei ole cat trackia käytössä, pelkällä muovilla letkun välissä mennään. Paine on tuntunut muualla olevan tasainen, mutta tosiaan kärkiin (viimeiselle sentille) olisi ehkä pitänyt saada lisää painetta. Tai ongelma on myös ehkä se että muotin reuna on aika lähellä kärkiä.

    VastaaPoista